Деякі позитивні і негативні аспекти м'яких меблів з натуральної шкіри

Все, що пов'язане з меблями: будь-які питання, для обговорення яких не створено окремого форуму. Спам та рекламні повідомлення з великою кількістю гіперпосилань видаляються!
Аватар користувача
Mr.Robot
VIP користувач
VIP користувач
Повідомлень: 95
З нами з: Нед січня 05, 2020 17:34

Деякі позитивні і негативні аспекти м'яких меблів з натуральної шкіри

Повідомлення Mr.Robot »

Як ми можемо обійтися без крісел і диванів, особливо в сучасності, коли саме життя дуже динамічне і суворе. Улюблений диван з часом стає чимось більшим, ніж просто предмет інтер'єру. Він стає неначе рідним - символом домівки. На нім ми можемо відпочити після важкого робочого дня, розслабитися, наприклад, послухати музику і нарешті, поспати. Але аби диван радував вас довгий час, він має бути м'яким, не вигоряти і не доставляти клопоту в прибиранні.

Тут виникає перша проблема. Як же виконати всі ці умови і не піддати небезпеки ні своє здоров'я, ні здоров'я своїх близьких? Адже меблева оббивка не вигоряє і не засолюється лише при спеціальній хімічній обробці. Чи вважається оббивний матеріал натуральним, якщо він зроблений з шерсті або бавовни без домішки синтетики? А чи безпечні шкіряні крісла і дивани? Спробуємо у всьому цьому розібратися.

Шкіра - це продукт тваринного походження. Як би не говорили виробники, але на цього натуральність шкіри закінчується. Далі шкіра проходить дублення (інтенсивну хімічну обробку). Без цієї процедури шкіра просто погниє. Як речовина для дублення використовуються різні з'єднання хрому. Вони дуже глибоко проникають в структуру шкіри і до певного часу не виділяються в довкілля, таким чином, не наносячи жодної шкоди здоров'ю людини. Але екологічна небезпека полягає у виробництві і утилізації шкіри. В цьому випадку варто пригадати про старовинний спосіб дублення шкіри рослинними екстрактами. Меблі, виготовлені з екологічно чистих речовин, пропонують найбільш крупні фірми.

Деякі меблеві фірми для дублення шкіри застосовують ектракты листя рослин, що є не лише екологічно чистою сировиною, але і не наносить збитку зеленим насадженням. Крім того деякі виробники вважають, що шкіра отримана при екологічно чистому дубленні практично не поступається за якістю звичайній хромованій шкірі.

Незалежно від того яким способом шкіра була оброблена, при фарбуванні використовують синтетичні фарбники, тому що гамма натуральних фарбників обмежена трьома відтінками бежевим, коричневим і чорним і світлостійкість такої фарби залишає бажати кращого. Саме фарбування виробляється за спеціальною технологією, завдяки якій фарба дозволяє шкірі дихати, тобто не покриває її суцільною плівкою. Така обробка шкіри не лише не вважається недоліком, але навпаки є головною перевагою і гідністю шкіряних покриттів.

Розглянемо способи чищення шкіряних м'яких меблів. Фірми, які працюють по традиційних технологіях, просочують шкіру оббивки спеціальною речовиною, завдяки якій тканина стає менш мазкою. Але наскільки ці речовини шкідливі для здоров'я нікому точно не відомо. Якщо ви сильно турбуєтеся за своє здоров'я, купуйте меблі у екологічно чистих виробників, лише запам'ятайте, що такі меблі важко переносять контакти з червоним вином, соками, кавою і іншими подібними речовинами. Якщо ж щось проллється на такі меблі, не втрачайте часу - відразу ж спробуйте відмити пляму згідно рекомендаціям виробника.

Простіше справлятися з меблями, які обита алькантарою. Варто нанести трохи чистячого засобу на поверхню оббивки і жодних плям не залишиться. Зовні цей матеріал дуже схожий на велюр, лише набагато простіше у догляді. Правда, в алькантарі є один істотний недолік, екологічно цей матеріал не дуже чистий, оскільки складається з 100% синтетики.

Окрім шкіри, існує безліч інших матеріалів для оббивки, як синтетичні, так і натуральні. Краще вибирати натуральні. Правда, на сьогоднішній день дуже мало матеріалів можна назвати по-справжньому натуральними. Вівців тепер уже не стрижуть, як раніше, а обробляють спеціальними хімічними речовинами, аби шерсть відпадала сама по собі. Бавовну теж збирають за допомогою пестицидних препаратів.

Проте є ще фірми, які збирають необхідну сировину без допомоги хімікатів. Навіть при вибілюванні використовуються натуральні екстракти. Для здобуття тканини також використовується зібраний екологічно чистим способом кольорова бавовна, яку вивели кілька років тому в Арізоні.

Деякі фірми розробляють нову конструкцію меблів, з якими без зусиль можна зняти оббивку і попрати її в домашніх умовах. Це дуже зручно.

Для збереження вишуканості шкіряних м'яких меблів необхідно знати декілька правил:

1. Шкіра - це пористий матеріал, який легко вбирає і віддає воду. Рівень вологості шкіри, що рекомендується, - 10-16%. Якщо повітря в приміщенні дуже сухе, це може привести до висихання шкірних покриттів, появи тріщин і осипання фарбника. Для запобігання даним неприємностям рівень вологості в приміщенні має бути не нижче 65-70%.
2. Аби уникнути вицвітання шкіряної оббивки, слід звести до мінімуму дію яскравого освітлення, починаючи від прямих сонячних променів і закінчуючи потужними світильниками. Не варто ставити шкіряні дивани менш ніж в півметровій близькості від опалювальних приладів.
3. Систематичне чищення м'яких меблів з шкіри повинне включати видалення з поверхні бруду і пилу за допомогою вологої тканини. При цьому додавання чистячих засобів, за винятком слабкого мильного розчину, не рекомендується. Категорично заборонено сушити шкіру феномом або іншими термічними приладами.
4. Аби м'які меблі почистити і видалити плями, краще всього змочити в спирту ватяний тампон, промокнути забруднення і після обробити поверхню стеариновою губкою.
5. Обтягування м'яких меблів з часом може розтріскуватися, оскільки речовини, що додають шкірі еластичність, висихають. Аби запобігти цьому, досить придбати спеціальне мастило для шкіри і обробляти їй поверхню.

Як і кожен матеріал, шкіра має свої позитивні і негативні сторони але при правильному догляді негативних аспектів в більшості випадків можна уникнути.
  • Similar Topics
    Відповіді
    Перегляди
    Останнє повідомлення

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: uMBot [маркетинг] і 1 гість